Till startsidan   Alla artiklar   Beställ från Systembolaget

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Räksnittar med dillmajonnäs och syrad lök

Räksnittar med dillmajonnäs och syrad lök

En modern variant på vanliga räksnittar. Dessa snittar passar perfekt som tilltugg till sommarens alla fester och avnjut bäst tillsammans med ett glas rosé. Varför inte GW:s Rosa?

Ingredienser

Cirka 150 gram handskalade räkor

Dillmajonnäs (recept nedan)

Syrad lök (recept nedan)

Dillkvistar för garnityr

Pumpernickel eller kavring

 

Dillmajonnäs:

1 knippe dill

5 dl matolja

1 tsk dijonsenap

2 äggulor

Salt och citronjuice

Mixa dill och olja och sila av.

Vispa ihop äggulor och senap med lite salt och citron.

Häll dilloljan i äggblandningen i en tunnstråle under vispning tills du får en majonnäs.

Smaka av och ställ i kylen.

 

Syrad lök:

2 grovhackade gula lökar

0,5 dl ättika

1 dl socker

1,5 dl vatten

Koka ättika, socker och vatten till en lag och lägg i den hackade löken.

Låt löken koka i cirka 2 minuter och dra sedan av från värmen och lät löken stå i 15 minuter.

Häll över i en bunke och ställ in i kylen.

 

Gör såhär

Häll av räkorna i en sil och låt dem hänga i kylen cirka 30 minuter. Gör samma sak med löken.

Blanda räkorna och löken med dillmajonnäsen.

Lägg upp räkorna på brödskivorna och garnera med dillkvist.

Ät med fördel tillsammans med ett glas GW:s Rosa. Det köper du här!