Till startsidan   Alla artiklar   Beställ från Systembolaget

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Oväntade matmatchningar till sommarens rosé

Oväntade matmatchningar till sommarens rosé

Rosévin passar till mycket – speciellt den lätta sommarmaten som sallader, skaldjur och grillade grönsaker. Men det finns också några mer oväntade kombinationer.

Att rosé passar bra till mat är det inte många som vet men faktum är att det är ett utmärkt matvin. Med det bästa från både vitt och rött vin går ett rosé fint ihop med den mesta maten – speciellt sommarmaten. Det finns också ett par oväntade kombinationer som gifter sig väl med varandra.

Färska hallon med lättvispad grädde

Förutom att hallon med grädde är fantastiskt gott och bland det somrigaste man kan äta, gör den lätta sötman i hallonen att vinet upplevs som friskare. Många roséviner har även toner av hallon vilket förstärks om du också äter hallon till. Den här kombinationen är också en favorit hos tv-profilen och vinkonnässören Leif GW Persson. Hans eget rosévin kan du beställa här.

Friterade oliver

Vill du hellre ha något mer snacksliknande är friterade oliver en perfekt matchning med de flesta roséviner – gärna de lite mer friska och strama varianterna. Fettet och sältan i oliverna kommer nämligen att balanseras av friskheten i rosén på ett väldigt härligt sätt.

Fler recept som passar bra till rosé hittar du här:

Enkla mozzarellasnittar

Räksnittar med dillmajonnäs och syrad lök (länk)

Här kan du beställa GW:s Rosa som går fint ihop med samtliga recept.